tremolo!

Hittade delar och låda till vår effektpedal som jag beställde från
www.musik-verkstan.se. Det blev inte "wah" utan "tremolo" effekt. Kommer bli perfekt till vår fantastiska 
"flying V" gitarr!

såhär kommer den se ut när den är färdig. (om vi nu ska ha den så


Men eftersom projektets tema är vinrött m.m blir den säkerligen alltså inte sådär. Den kommer lätt bli snyggare/fulare!
Det enda som fattas nu är lite småsaker för telekablar. Som vi säkerligen inhandlar hos Bäckadals Anders Svensson för en billig peng!

DAGENS +
Effekten äntligen funnen! och även fångad! härligt!

DAGENS -
verkar som om servicen och leveransen känns mycket mer ostabil och mindre säker än www.gitarrdelar.se ...

/E & F

31/8 TEAMWORK




Idag började dagen med skola -.- det var väl hyffsat kul, efter skolan bar det iväg hem till mig. När vi kom hem så gick marcus och satte sig och spelade tv-spel och jag å fredrik började med vårat projekt. Vi gjorde klart själva lådan och började löda lite av kretskortet, mycket skratt å tårar fick tiden att gå fort. Klockan blev mycket och jag skulle skjutsa hem fredrik och marcus.

Under de få stunder vi faktiskt fick lite ro kunde vi vackert få ihop lådan, en switch eller två, dra dit lite vackra förstärkare med härliga åtta ben som aldrig ville böja sig som Eric ville. N (vilken tur att hans pappa Pär gav honom pepptalk!) Några kondensatorer och massa motstånd!

Men men, det börjar arta sig iaf :D

DAGENS +
-Trots tjuvstart av Eric, började vi då på förstärkaren tillsammans idag! Kändes skönt att faktiskt börja!
-En underbart detaljerad komponentlista gav oss mycket hjälp!
-Erics bevis på entusiasm då han var mycket påläst om alla komponenter vi fått!

DAGENS -
-Om ändå resten av hjälpmedlen kunde vara så detaljerade.. Då vissa bilder och beskrivningar inte stämmer överens med varandra kan det bli väldigt roligt!
-Väntan på pedalen!
-Kaffet på MAX som vi svängde förbi..  blaskigt och skållhett!

/ E & F

Förlåt Fredrik :( / Det är lugnt! :)




Medans Eric satt hemma och tjuvstartade på förstärkaren var Fredrik ute på vischan med sin Mikki (familjen var dock med)


/ E & F

30/8 THE DAY!



Idag så gick jag och fredrik in på privpak för att se hur långt våra paket hade kommit, och där stod det! Dem var framme! så efter skolan åkte jag snabbt till min brevlåda, där låg breven om att jag kunde hämta ut allt hos dalviks spelhus. Det gick fort att åka dit måste jag säga sen snabbt hem för att packa upp och kontrollera att allt fanns med. det gjorde det :D

Fick även köpa en ny lödmaskin (kom på att jag ingen hade)

/ E & F


Fredag den 27/8

Idag hände det inte speciellt mycket förutom att en anställd på www.Gitarrdelar.se kontaktade mig och berättade om att han precis skulle skicka iväg våra saker (dem måste tydligen göra det när det är så mycket) Så jag började fråga honom lite om gitarren med lackering osv. och då sa han att det skulle ta mellan 6-7 månader att lackera den, men han sa att han kunde skicka med por medel för gitarren (mahogny trät innehåller massa porer som man måste täppa igen). Så nu kan vi lägga till ytterligare 150:- på summan så nu ligger vi på 7860:- / E & F

Torsdagen den 26/8

Idag bestod dagen mest av att kolla in hemsidorna som musik affärerna tipsat oss om. Och visst fanns det mycket som vi kunde ha nytta av, vi började jämnföra dem olika delarna som vi tänkt å beställa. Vad det var för träslag, pris o.s.v. Vi kom överens om vad vi skulle beställa. Det fick bli En Flying V gitarr i delar (bara kropp och hals), en amp rör förstärkare 30W(bara låda och kretskort) och dem delarna vi skulle behöva till gitarren d.v.s. stämm skruvar, stall, mickar m.m. Vi fick fram en PDF.fil som innehöll vad för komponenter man behövde till gitarren och förstärkaren som vi sedan beställde från ELFA. Allt som allt gick det på 7710:- Som var ganska mycket mer än vad vi räknat med, och då har vi inte beställt någon pedal(för vi har inte hittat någon bra).

Kollade thomann.de/se efter gitarr elektronik.
Berättade för anders om vår idé om stompbox mellan gitarr och förstärkare
valde färg för temat i vårt projekt: elegant och lyxiöst vinrött/vitt/guld
Hittade delar till gitarr och rörförstärkare på www.gitarrdelar.se

pris:
gitarrdelar och en kropp med form av "flying V" - 1800 kronor
rörförstärkare (topp) - 5.900 kronor

DAGENS -
inga pickups, eller bra effektdelar åt tremolo/wah. Inte heller billiga lådor åt själva förstärkaren.
Och alla höga priser :(

/e & f


Den 25/8

Idag åkte jag och hämtade Fredrik hos honom vid halv 10. Sedan bar det iväg mot bäckadal där vi skulle träffa Anders. Vi berättade för Anders om våran idé och vårat upplägg. Han tyckte att det var ett mycket bra projekt, så han gick med på att vara våran handledare under projektet.

Anders visade oss lite kataloger som han trodde att vi kunde ha till användning.

När vi pratat klart med Anders så gick vi ner till MusikBörsen och pratade med dem om gitarr, förstärkare och pedal delar, d.v.s. Delar och komponenter. Dem hade inte så mycket hemma men dem gav oss en hemsida (www.gmf.se)

Sen bar det av mot Nya Musik. Dem hade egentligen precis samma svar, fast dem gav oss en annan sida (www.gitarrdelar.se) Han sa att den här sidan var grymt bra.

Efter våra besök på dem olika musik affärerna gick vi skiljda vägar :)

DAGENS +
Intressanta sidor vi kollat upp:
Kollat upp:
Nya musik
musikbörsen
allparts.com
gmf.se
musik-verkstan.se                                               
Velleman-kit.com

DAGENS -
Ingen bra kropp eller hals med rimligt pris funnet.
/E & F

Idén kom till liv 24/8

Idag fick vi reda på att vi skulle utföra ett projekt arbete i skolan. Jag och Fredrik fick Idén att bygga en gitarr, förstärkare och en pedal. Vi börja prata med våran lärare om handledare o.s.v. och han tyckte att vi skulle fråga Anders Svensson. För han är tydligen väldigt duktig vad det gäller Elektronik m.m

Vi fick tag på Anders lite senare under dagen och vi bokade ett möte med honom imorgon (25/8) runt kl 10.

Så imorgon ska jag och Fredrik kolla runt lite på nya musik och musikbörsen, sedan prata med Anders om projektet.

Allt för idag

/E & F

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0